Hátszínsaláta
- 300g hátszín, vékony csíkokra vágva
- kevés vakame
- 50g uborka
- 50g sárgarépa
- 100g jégcsapretek
- 3 centis pórédarab
- 4 koktélparadicsom
az öntethez
- 6 kanál pirított szezámmag
- 1 kanál cukor
- 1 kanál mirin
- 5 kanál szójaszósz
- 7 kanál rizsecet
- 1dl dasi
A húst dobd egy percre lobogó, forró vízbe, majd gyorsan rakd át egy másik, hideg vízzel telibe, majd csepegtesd le, hagyd megszáradni. A vakamét áztasd be, majd ha megduzzadt, vágd 2 centis darabokra. Az uborkát, jégcsapretket, répát és pórát vágd gyufaszál méretűre, keverd össze, és rövid ideig áztasd jéghideg vízbe, hogy minél frissebb legyen. A paradicsomokat vágd ketté.
Az öntethez egy mozsárban előbb törd össze a szezámmagvakat, aztán keverd össze a többi hozzávalóval. A tányérokra tegyél a zöldségből, a vakaméra helyezd a húst, és a paradicsommal díszítsd az egészet. Az öntettel tálald.